Свято казки

/Files/images/3_klas/SAM_6374.jpg

У період з 18 по 25 березня в школі проводився тиждень книги.

Під час якого учні 3-х класів взяли участь у вікторині «В гостях у казки», яку підготували та вели класні керівники: Сенчакевич І.Є. та Гринда І.П.

/Files/images/3_klas/SAM_6366.jpg

/Files/images/3_klas/SAM_6376.jpg

/Files/images/3_klas/SAM_6377.jpg/Files/images/3_klas/SAM_6383.jpg/Files/images/3_klas/SAM_6386.jpg/Files/images/3_klas/SAM_6389.jpg/Files/images/3_klas/SAM_6390.jpg/Files/images/3_klas/SAM_6392.jpg/Files/images/3_klas/SAM_6393.jpg/Files/images/3_klas/SAM_6406.jpg

Учні, шляхом жеребкування, поділились на 4 команди: «Колосок», «Колобок», «Рукавичка», «Ріпка». На свято-конкурс були запрошені першокласники,які також брали активну участь в різних етапах вікторини. Після закінчення були визначені переможці.

Вчителі початкових класів Сенчакевич І.Є. і Гринда І.П.


Родинне свято "Зустріч поколінь"

22 лютого у Вороняцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося свято «У родинному колі. Зустріч поколінь ».

/Files/images/DSCN8393.jpg

Відомо,що найбільшим дарунком Господа для людини – є сім’я. Це той поріг і оберіг, куди повертається з далекої дороги, те місце, де можна спочити, зігріти душу.

/Files/images/DSCN8462.jpg

І справді, «Без сім’ї немає щастя на землі» – говорить українська народна мудрість. У родинному святі школи взяли участь батьки, бабусі, дідусі учнів.

Під час проведення заходу учні 2-10 класів розповідали вірші,гуморески, танцювали,а також співали жартівливі пісні.

/Files/images/DSCN8403.jpg

Шквал оплесків викликав танець у виконанні Гнатишин Ірини, а також пісні «Весела господарка» у виконанні Волинець Тані, «Хочу братика» у виконанні Лилик Вероніки, «Пісня про тата», яку заспівав Гавур Тарас,та пісня «Я не можу зрозуміти» , яку виконали Мельник Валерія та Лилик Ольга.

/Files/images/DSCN8427.jpg

Мелодійно і красиво звучали пісні у виконанні ансамблів школи- учнів початкових та старших класів.

/Files/images/DSCN8482.jpg

Дідусь з родини Федунчиків – вразив всіх присутніх і гостей свята своїми вміннями розказувати гуморески.

Бабуся із онуками родини Лилик зачарували всіх своїх співом, а також знанням давніх звичаїв українського народу.

/Files/images/DSCN8468.jpg

Батьки разом зі своїми дітьми організували виставку, на якій було показано творчість родин школи. Діти розповідали про свої родини як найцінніше і найдорожче, що є для них у цьому світі.

/Files/images/DSCN8509.jpg

А також всі родини продемонстрували неабияку свою творчу вдачу, співаючи пісні про родину та про Україну разом зі своїми дітьми. На завершення свята учні з своїми батьками заспівали пісню «Родина, родина…»

/Files/images/DSCN8514.jpg

Хочеться, щоб кожен із нас дорожив своїми батьками, думав про них, був поруч у складну хвилину.Бо вони вчать нас жити, вчать любові до праці, чесності, щирості, терпінню і великодушності, вчать своїм життєвим прикладом. Бережімо своїх батьків, будьмо уважнішими до них. Хочеться побажати всім, щоб у ваших сім’ях завжди панувала любов, повага і статок і щоб завжди ви були єдиною родиною.

Гнатів О.Б.

заступник директора з виховної роботи



Міжнародний день рідної мови у нашій школі

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови.

Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у нашій школі.

/Files/images/DSCN8124.jpg

Тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.

/Files/images/DSCN8117.jpg

Для початкової ланки педагог-організатор Чорнодольська Г.В. та класний керівник Михайлів Д.З. підготували з учнями 4 класу усний журнал «Квітни, мово, солов’їна!». Кожна сторінка була цікавою і повчальною. Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст найменших учасників.

/Files/images/DSCN8125.jpg

Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було проведення урочистої лінійки, яку підготували вчитель української мови та літератури Молева Г.С. та вчитель музики Мельник Н.Й. Розпочалося свято «Молитвою до мови» К. Мотрич, яку з великим натхненням і вірою в серці прочитали учні 7- класу Гавур Т. та Павлина Т.

/Files/images/IMG_0232.jpg

Молева Г.С. розповіла учням історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні. Вона також наголосила на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. Продовжили свято читці віршів про мову: Юрків М., Копча О., Ладанська Г., Станіславська Х., Вельган М.

У кінці пролунала пісня «Рідна мова», яку виконав зведений ансамбль школи під керівництвом Мельник Н.Й. Завершила лінійку директор школи Коротошин Р.П., яка закликала учнів зберігати і шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

Вчитель української мови та літератури

Молева Галина Семенівна


Екскурсія – подорож у Тернопіль

Вже доброю традицією нашої школи є подорожі по різних куточках нашої країни. З великим захопленням учні 7 класу відвідали місто Тернопіль.

/Files/images/IMG_0141.jpg

/Files/images/IMG_0139.jpg

/Files/images/IMG_0133.jpg

/Files/images/IMG_0132.jpg

/Files/images/IMG_0130.jpg



Творчий звіт вчителя музики

Мельник Нелі Йосипівни

15 лютого 2013 р. в актовому залі школи відбувся творчий звіт вчителя музики Мельник Нелі Йосипівни.

Це була не просто концертна програма, а мистецька зустріч, співпраця та спілкування різних творчих особистостей, вокально-хорових колективів, солістів і глядачів – освітян та батьків.

/Files/images/DSCN7986.JPG

Розпочалися мистецькі зустрічі з поважного благословенного слова отця Василя Сагана – Золочівського декана УАПЦ, настоятеля церкви Св.Софії м.Золочева.Піднесений настрій та справжнє захоплення у присутніх викликали хорові колективи, а саме: парафіяльний хор церкви Св. Софії м.Золочева та вокальний ансамбль «Левит» Золочівського деканату УАПЦ.

До уваги слухачів, під керівництвом Нелі Йосипівни прозвучали духовні твори – молитви «Отче наш» та «Богородице Діво» Миколи Леонтовича, Богородичні піснеспіви «Тобою радується» Левка Калитина, «Агне Парфене» прп.Нектарія Аегінського, духовний концерт «Покаяння відкрий мені двері» Аркадія Беракевича. Як узагальнення духовної частини концерту прозвучала пісня «Моліться, люди, всі до Бога».

/Files/images/DSCN80361.JPG

Перед глядачами постали найменші учасники мистецького дійства – вокальний ансамбль молодших класів школи, які виконали колядки та щедрівки, промовили красномовні віншування та різдвяні побажання і тим самим ще раз повернули нас у чарівний світ Різдва.

Прощання з колядою продовжувалося прекрасним співом мішаного хору церкви Св. Софії колядок «Темненька нічка» та «Радість нам ся явила», виконанням щедрівки «Щедрий вечір, всім вам» – зведеним вокальним ансамблем старших класів. Поціновувачі вокальної майстерності зачаровано слухали колядку «Бог Предвічний» – у виконанні «Левиту».

/Files/images/DSCN8025.JPG

Справжнє здивування в залі викликав виступ зведеного вокального ансамблю школи в фінальній частині концерту, де прозвучали відомі і улюблені твори українських композиторів: В.Яцоли «Край, мій рідний край», О.Злотника «Барви рідного краю», Н.Май «Побажання» та Д.Луценка «Мамина вишня» у виконанні Нелі Йосипівни Мельник.

З піднесеними, теплими словами привітань та побажань подальших творчих успіхів виступив отець Михайло Смолінський – настоятель храму Cвятих жінок Мироносицьс.Вороняки УГКЦ.У фіналі на сцену вийшли всі учасники концерту, який завершився багатоголосим «Многая літ!»

Заступник директора з виховної роботи

Оксана Борисівна Гнатів


Свято Валентина

14 лютого у нашій школі пройшло свято Валентина під назвою « Ідеальна пара»

Хоча надворі іще метуть заметілі, сипле сніг, але у серця вже постукала весна. Кохання не боїться холоду і розквітає будь-якої пори року.

Життя без кохання,

Життя без любові —

То небо без сонця,

То небо беззоре!

Життя неможливе,

Воно не існує,

Коли наше серце

Любові не чує!

Саме такими словами до глядачів звернулися ведучі свята - Копча Орися та Рапа Василь.

/Files/images/DSCN7827.JPG

У святі взяли учні 7-10 класів, які продемонстрували свої знання у різноманітних конкурсах. Зокрема у конкурсі «Візитка» учасники мали в оригінальний спосіб представити свою пару.

У стосунках хлопця та дівчини рано чи пізно наступає хвилююча мить освідчення у коханні. Історія людства знає чимало способів: надсилання любовного листа, складання поем та віршів на честь коханої, виконання серенади під вікном і просто відверта розмова віч-на-віч. У одному з конкурсів хлопець повинен освідчитися дівчині у коханні.

.

Дуже галантними виявилися у цьому конкурсі учні 9 класу, які за допомогою віршів освідчувались у коханні. Красивими голосами зачарували усіх присутніх учні 8 та 7 класів, які виконали пісні про кохання.

Символами цього дня стали яскраво-червоні сердечка, купідони, пара голубів, букети троянд та фіалок. Їхні зображення стали обов'язковими елементами святкових листі­вок — «валентинок». Традиції на Валентинів день надсилати такі листівки одне одному і освідчуватись у коханні поширились сві­том, незалежно від віросповідання народів.

/Files/images/DSCN7831.JPG

У одному з конкурсів дівчата виготовили валентинки своїми руками і представити їх журі.

Цікавим і захоплюючим відбувся конкурс перукар, на якому

хлопці мали якнайшвидше зробити святкову зачіску дівчині.

Бурю оплесків викликав танець у виконанні Рущак Андріани.

Майстерно розіграли сценку зустрічі закоханих Ковалишин Ігор та Павлина Тетяна.

Весело пройшов конкурс вболівальників.

На завершення конкурсної програми, учні 9 класу продемонстрували правила етикету у танці, а також подарували усім присутнім чудовий танець.

Журі оголосило результати конкурсу у різних номінаціях

«Найелегантніша пара» - Сорока Степан, Ладанська Галина.

«Найвеселіша пара» - Клімовський Назар, Станіславська Христина.

«Найартистичніша пара» - Рапа Володимир, Сорока Марія.

«Найзагадковіша пара» - Мединський Володимир, Вельган Марта.

«Найромантичніша пара» - Саврас Володимир, Савчук Вікторія.

«Найгармонічніша пара» - Яворницький Володимир , Дацко Христина.

Найголовнішими переможцями конкурсу у номінації

«Ідеальна пара» стали - Гавур Тарас ,Чемеринська Лілія.

Свято закоханих крокує світом. Воно заглядає у кожну країну і все більше подобається всім молодим і не зовсім молодим своєю фантазією, гумором, романтизмом і лірикою.

Давайте віддаймо належне незнаному Валентину,помисли і вчинки якого

Не стерлися часом,

Пройшли крізь віки ,

Бо потрібні тобі й мені,

Щоб душа зачерствіла прокинулась знов

В день того Валентина,

Що вмер за любов…

Заступник директора з виховної роботи О.Б. Гнатів


Новорічні свята

Цікаво і радісно пройшли Новорічні свята у нашій школі. Для учнів 1-6 класів підготували Новорічний бал-маскарад учні 4 класу з класним керівником Михайлів Д.З. і вчителем музики Мельник Н.Й.

Фотографії тут

Старшокласникам була показана інсценізація новорічної казки. У ролі героїв цієї казки-карнавалу виступили учні 7-10 класів нашої школи.

Фотографії тут


Відзначення 70-річчя УПА

З нагоди 70-річчя УПА у Вороняцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів: виставка малюнків, випуск стінгазет, виховний захід "Коли ви вмирали, вам дзвони не грали..."

Метою даних заходів було поглиблення знань учнів про історію виникнення і боротьби УПА. Ми повинні знати історію свого рідного краю, толерантно ставитися до учасників національно-визвольних змагань/

/Files/images/DSCN8067.JPGЦікаво пройшов захід, який підготувала педагог- організатор Чорнодольська Г.В.

Ведучі- Саврас Володимир, Копча Орися, Гавур Тарас, Павлина Тетяна перенесли нас у ті часи, коли славні вояки УПА мужньо боролися за незалежну Україну.

Учні школи - Гнатишин Ірина, Олексій Ірина, Лилик Ольга, Станіславська Тетяна, Джула Лілія, Жежуха Вікторія читали вірші героїв визвольної боротьби. Учениця 9 класу Станіславська Христина звернулася до головнокомандуючого УПА за допомогою монологу "Провіднику, я з Вами розмовляю".

/Files/images/DSCN8061.JPG

Окрасою заходу став шкільний хор, якийвиконав низку пісень про УПА. Чудовим доповненням свята стали пісні про героїв-воїнів у виконанні вчителя музики Мельник Н.Й.

Учні нашої школи зрозуміли, що без УПА не було б незалежної України.

Серед воїнів УПА були і жителі села Вороняки. У 1943 році 8 юнаків з нашого села пішли у підпілля, у відділи УПА. Це: Іван Боднар, Ярослав Білоус, Григорій Дмитрак, Михайло Коропецький, Ярослав Накильський, Андрій Прицун, Павло Попадюк, Іван Рудий.

Загибель і страждання кращих синів і дочок України не були марними. Сьогоднішнє молоде покоління повинно виховуватися на патріотизмі УПА, борпотьба яких, їхня слава, звитяга, самопосята - наші дороговкази. То ж продовжимо традицію перемого. Збудуємо вільну Україну!

Гнатів О.Б.

Заступник директора з виховної роботи


Свято Першого дзвоника

Фотографії тут


В рік проведення Євро-2012 в Україні, Поморянський греко-католицький деканат провів своє “міні-Євро ”

У наш час, коли молодь важко зацікавити чимось, церква, як і школа займається дозвіллям молоді. Виявляє в ній здібності та приховані можливості. Таким поєднанням зусиль був проведений християнський турнір з футболу між збірними командами сіл, що належать до Поморянського греко-католицького деканату.

Дякуючи організаторам о.Олегу Пігію, о.Михайлу Смолінському, завідувачу відділом освіти Золочівської РДА Бартошику В.З. та спонсору Барабашу Й.П., 26-27 травня цього року, відбулося це футбольне свято у парохії Димитрія Солунського с.Ремезівці.

Турнір на футбольному полі Ремезівського НВК розпочався молитвою і виконанням Державного гімну України та підняттям Державного прапора України.Відбіркові матчі були цікавими, запальними, напруженими, інтригуючими. У перший день змагалися парохії сіл: Ремезівці, Шпиколоси, Поморяни, Струтин, Вороняки, Тростянець, Підлипці, Підгір'я, Красносільці. Другого дня проводились півфінали та фінали. Найсильнішими виявилися команди сіл: Тростянця, Струтина, Вороняк, а також господарі змагань- Ремезівці. У матчі за 3-4 місце змагалися Ремезівці - Тростянець. Долю матчу вирішувала серія пенальті. Міцнішими нерви виявились у футболістів з с.Ремезівців, що дало змогу здобути ІІІ місце.

/Files/images/футбол 1.jpg

У фіналі зіграли команди с.Струтин та с.Вороняки. Гра була напружена та цікава. Вороняцькі хлопці продемонстрували свою майстерність і технічну підготовку, а також бойовий дух та волю до перемоги. Велика подяка о.Михайлу Смолінському, який організував, вболівав, підтримував, переживав, радів перемозі своїй збірній, а також тренеру Кутянському С.М.який підготував та два дні разом з гравцями йшов до перемоги. Важливу роль також зіграли вболівальники і команда здобула таку бажану перемогу. На шляху до перемоги вони здолали команду с.Красносільців 5-4, с.Шпиколос 7-0, с.Тростянець 5-3 і у фіналі переконливо перемогли команду с.Струтин 6-0.

/Files/images/футбол 2.jpg

Команди фіналісти та призери були нагороджені медалями, іменними грамотами, а також перехідними кубками. Це вселяє надію, що наступного року цей турнір продовжуватиметься, футбольних команд буде ще більше, і гра буде ще цікавіша. Цього року чемпіонський кубок буде зберігатись у церкві Святих Жінок Мироносиць с. Вороняки. Також надіємося, що він там залишитиметься і надалі. Дякуємо всім парохам Поморянського греко-католицького деканату, організаторам, спонсорам, командам та вболівальникам.

Гавур Г.М.

Заступник директора Вороняцької ЗОШ І-ІІ ст.


Літній відпочинок для дітей – цікавий та змістовний

Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг.

Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів у таборі відпочинку.

/Files/images/01062012_010.jpg

Пришкільні табори відпочинку – це не лише місце перебування дитини в час, коли батьки працюють, а й справжнє змістовне дозвілля для школярів з добре підготовленою програмою культурно-масових заходів та захоплюючими екскурсіями.

В сонячний день 28травня урочисто розпочав свою роботу пришкільний табір відпочинку "Сонечко" при Вороняцькій ЗОШ І-ІІ ступенів. До табору було залучено 120 учнів 1-8 класів.

/Files/images/01062012_006.jpg

Діти зібралися на святкову лінійку. Директор школи Коротошин Р.П. привітала школярів із закінченням навчального року, познайомила з розпорядком роботи табору, представила вихователів, що протягом 14 днів будуть разом з дітьми проводити спортивні змагання, веселі розважальні ігри, конкурси, вікторини. Перший тиждень роботи табору мав спортивно-оздоровче спрямування, другий – духовного виховання.

/Files/images/30052012_014.jpg

Виховна робота у пришкільному оздоровчому таборі «Сонечко » базувалася на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчої справи й полягала у проведенні кожного дня змістовної, цікавої, активної справи. Звичайно, що реалізація завдань змісту роботи залежить від педагогічного колективу, його виховного потенціалу та майстерності. План виховної роботи був насичений різноманітними заходами та складався з урахуванням побажань дітей та щоб вони мали змогу набратися сил на свіжому повітрі.

/Files/images/29052012_014.jpg

Під час роботи табору було проведено спортивні змагання по футболу, тенісу, шашках, естафети, концерти, дискотеки, різноманітні розваги, цікаві конкурси, вікторини, духовні бесіди, конкурс малюнка на асфальті, екскурсії, відвідудано музеї, замки, кінотеатр , відпочивали діти на природі та проводилися екскурсійні подорожі до музею-криївки УПА , в смт.Глиняни до Чудотворного образу, до Унівського монарстиря , Свіржського та Золочівського замків.

/Files/images/9ffUj3vvu-A.jpg

/Files/images/05062012_003.jpg

Двічі у таборі під духовною опікою отця Михайла Смолінського з дітьми працювати сестри-монахині Пресвятої Родини. Вони проводили з дітьми повчальні заняття, грали у різні ігри, переглядали та обговорювали цікаві фільми на духовну тематику.

/Files/images/05062012_019.jpg

Життя у таборі було дуже різноманітне, цікаве та мало оздоровчо-відпочинковий та навчальний характер. Кожен загін мав свою назву та символіку. У таборі вихователі проводили з дітьми спортивні змагання та ігри, творчі конкурси та концерти, духовні бесіди, вікторини, інтерактивні ігри та заняття . Також у розпорядженні діточок булла фонотека, бібліотека, перегляд та обговорення цікавих фільмів на різноманітну тематику.

За час роботи табору діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, духовно збагатилися, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку. Вони вже зараз цікавляться, чи буде і наступного року працювати табір, планують свій майбутній червневий відпочинок.

Окрім активного відпочинку на свіжому повітрі діти мали змогу духовно збагатитися. Усі заплановані заходи, під час роботи табору, сприяли духовному та фізичному оздоровленню та відпочинку дітей, знайомству з новими друзями т а отриманню гарних вражень на весь наступний рік.

Начальник пришкільного табору відпочинку «Сонечко» при

Вороняцькій ЗОШ І-ІІ ступенів Чорнодольська Г.В.

Фотографії тут


Благословенна та держава, що має відданих синів!

Заради щастя і свободи,
Заради гідності народу,
Заради честі України -
Вшануємо синів країни,
Тих, що в нерівному бою
Свою Вітчизну захищали
І кров за неї проливали! Н. Козленко

/Files/images/IMG_6721.JPGУкраїна вже має свою Незалежність впродовж 20 років. Довгим був шлях до цієї Незалежності. Багато людей віддали своє життя за те, щоб ми жили в Незалежній державі. Пам'ять про цих людей для сучасного покоління повинна бути національною енергією, що буде текти у вигляді струму по артеріях кожного свідомого українця. Ця енергія повинна нас заставити дивитися на сучасне життя по-іншому, щоб сьогодні ми не загубили Незалежності за яку боролися наші діди і прадіди, щоб ми не втратили своєї рідної мови, а значить своєї України.

Кожний народ має свою історію. Історія українського народу є особливою, бо постійно наш народ боровся за свою Незалежність. Були перемоги, але і були невдачі, зради. Свідомий українець повинен знати історію свого народу, вчитися на прикладах відомих історичних постатей, аналізувати ці події і брати для майбутнього те найкраще, що було і не повторювати помилок своїх попередників. Завжди залишаються актуальними слова «Хто не знає свого минулого – не вартий майбутнього».

/Files/images/IMG_6677.JPG

Саме про таких людей щорічно ми згадуємо на районному святі Героїв, що відбувається у травні в спортивному таборі «Сокіл».

Цьогоріч учні нашої школи вітали воїнів УПА, які боролись за нашу Незалежність і були присутні на святі.

В знак вдячності для воїнів УПА було організовано спортивні змагання, конкурси серед учнівської молоді Золочівщини. Приємним є те, що учні нашої школи зайняли ІІ місце в районі серед ЗОШ І-ІІ ступенів.

/Files/images/IMG_6671.JPG

В склад команди, що захищала честь школи ввійшли: Саврас Володимир, Гавур Тарас, Вельган Марта, Ладанська Галина. Готував команду вчитель фізкультури Кутянський С.М.

Також стало традицією вшановувати пам’ять про воїнів УПА, які загинули на території села Вороняки, на другий день Світлого празника Святої П’ятидесятниці біля символічної могили Героїв України.

/Files/images/IMG_7161.JPG

Цього року, 04.06.2012 року, парох села о. Михайло Смолінський відправив панахиду і звернувся з повчальним словом до молоді і всієї громади села.

/Files/images/IMG_7159.JPG

Також сільський голова Шеремета В.М. зачитав список воїнів УПА села Вороняки , які боролись і загинули за нашу Незалежність на території Золочівщини та закликав хвилиною мовчання вшанувати пам'ять про загиблих воїнів.

Свято закінчилося невеличким концертом, на якому прозвучали патріотичні пісні, вірші виконані учнями нашої школи під керівництвом вчителя музики Мельник Н.Й. і церковного хору «Благовіст».

/Files/images/IMG_7173.JPG

На завершення свята прозвучала пісня «Боже, великий, єдиний» у виконанні всіх присутніх.

Героям України - слава!
Благословенна та держава,
Що має відданих синів!
Нехай боронить Матір Божа
Від ворожнечі та війни! Н.Козленко

Коротошин Р.П., директор Вороняцької ЗОШ І-ІІ ступенів


Випускний бал - 2012

/Files/images/27.jpg

Випускний бал - свято, якого немає у жодному календарі – воно буває лише раз у житті кожної людини. Але не зважаючи на це, в ньому зустрічаються біль розлуки і світлі надії, сум прощання і радість зустрічі з майбутнім – це день закінчення школи.

3 червня 2012 року 27 випускників з рук директора Вороняцької ЗОШ І-ІІ ступенів Коротошин Р.П. отримали атестати про закінчення 9 класу.

В урочистій атмосфері, на шкільному подвір'ї, випускники школи отримали свій перший і головний документ. Документ, який засвідчує їхній рівень підготовки, та дає право на вибір. Вибір на подальше навчання в вищих навчальних закладах, чи право на вибір професії для початку трудової діяльності.

В ході привітань випускники почули життєві настанови та побажання розвивати отримані в школі вміння, зростати та стати високоінтелектуальними і головне високоморальними людьми.

Багато квітів, посмішок та одночасне поєднання радості і смутку на лицях випускників школи - так закінчувалась урочиста частина вечору.

Тож вітаємо всіх випускників та бажаємо вдалої життєвої дороги.

Чорнодольська Г.В.,педагог-організатор Вороняцької ЗОШ І-ІІ ст.

Фотографії тут


/Files/images/08292855.gifа.gifПродзвенів Дзвоник Останній...

25 травня віддзвенів у школі Останній Дзвоник і щемом та сумом відлунював в серцях присутніх випускників, батьків та вчителів. Це свято одночасно веселе і сумне. Веселе, тому що закінчилося навчання, шкільні клопоти та тривоги, і починається тепле літо, сповнене новими враженнями, відпочинком та безтурботними сонячними днями, коли можна засмагати, купатися та всіляко розважатися діткам на свіжому повітрі. А сумне воно тому, що для випускників воно було останнім шкільним святом, Останнім Дзвоником. І хоча ще попереду державні підсумкові атестації та випускні вечори, але двері в доросле життя вже відкриті.

Фотографії тут


Прощавай, Букварику!

15 травня у школі пройшло свято прощання з букварем у 1-их класах.

Фотографії тут


Низький поклін і шана матерям/Files/images/мама.jpg

У травні, коли світом переможною ходою йде весна, приходить до нас свято Матері. Вона приходить тихо і непомітно, як це робить завжди мама.

У нашому народі здавна живе любов і пошана до матері. Її жертовний труд заради дітей, безкорислива любов, що нічого не вимагає взамін, її безперестанні гарячі молитви, що часто рятують від блуду і непевних доріг її дітей, — вражають. Перед матір’ю схиляють голови мудреці, поети і президенти, бо чого навчить мати, що вбере дитя разом з її молоком, — те на все життя.

Т. Г. Шевченко з трепетною любов’ю і ніжністю ставився до матері. Він з ніжним сумом згадує свою добру неньку, яка співала йому пісні. Десь на підсвідомому рівні увібрав у себе пісенний талант своєї “ще молодої” неньки, зумів оцінити тяжкий материнський труд, і вивів матір-українку на сторінки свого безсмертного Кобзаря.

13 травня у сільському Будинку "Просвіта" відбувся святковий концерт до Дня Матері. Участь взяли учні 2-9 класів.

Фотографії тут


Від родини йде життя дитини

8 травня у школі пройшло Родинне свято, яке підготували учні 6 класу під керівництвом класного керівника Гнатів О.Б. і вчителя музики Мельник Н.Й. На свято були запрошені батьки, бабусі та дідусі.

Фотографії тут


До 26-ї річниці Чорнобильської катастрофи

26 років тому, 26 квітня 1986 р. вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техноген<

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.