Міжнародний День рідної мови

Міжнародний День рідної мови/Files/images/image10 (1).jpeg

Щороку 21 лютого народи нашої планети святкують День рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову – найдорожчий скарб народу.
До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Вороняцького ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Вчителі та учні в цей день одягли вишиванки, які є символом теплоти та родинного зв’язку між поколіннями.
Свято розпочалося радіолінійкою « Розквітай же, рідна українська мово!», яку підготували вчителі української мови та літератури Молева Г.С., Губернович О.М. . Молева Г.С. ознайомила учнів із історією виникнення Міжнародного дня рідної мови. Учні 11 класу Кузьмочка І. та Світлик М. прочитали «Молитву до мови» К. Мотрич, а шестикласники порадували віршами про мову. В усіх класах було проведено виховні години та тематичні уроки, виставку книг у бібліотеці «Рідна мова калинова», підготовлені інформаційні стенди, на перервах лунали пісні про українську мову.
Пам’ятаймо і дбаймо про те багатство, яке є у кожного з нас, бо без нього ми не зможемо жити. І це багатство – наша рідна мова, ота «золота зоряночка» нашої душі й долі.
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.